עקיצת חגב. האם מסוכן?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

16/04/2023 | 21:27 | מאת: תמי

קפץ לי על הרגל חגב/ ארבה גדול מאוד. זה כאב. והוא השאיר נקודת דם. הרגל שלי מרגישה קצת מוזר. ובכלל כל הצד הימני. אני לא יודעת אם זו תגובה פסיכולוגית או אמיתית. האם יש חגבים ארסיים מסוכנים? (עד כמה שאני זוכרת, הוא לא היה שחור עם נקודות זוהרות כמו כושן ארסי. אלא בצבע חום בהיר כמו חגב רגיל. אבל ראיתי אותו לשניה. אולי טעיתי) האם אני צריכה לדאוג? ללכת לטרם או משהו כזה? תודה

יש לבצע חיטוי מקומי נוגדי כאב ומעקב לברר לגבי מתן טטנוס אל מול רופא המשפחה

מנהלי פורום רפואה דחופה