מצב רפואי מורכב-התייעצות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

25/11/2022 | 19:54 | מאת: שגיא

אהלן, אני בן 18 וכבר חודשיים אני חווה מספר תופעות שונות. יש לי הזעות לילה קיצוניות ברמה ששאני מתעורר באמצע הלילה ספוג וצריך להחליף סדין ומצעים. חולשה קיצונית ברמה שאפילו קשה לעלות מדרגות ולהרים שקיות סופר * דבר שמוזר לי עקב כך שלפניי המצב הזה הייתי רץ ריצות ארוכות ומאוד פעיל* יש גם התעלפויות מרובות וקדם התעלפויות המלוות בסחרחורות קשות ואיבוד שיווי משקל לפניי *ביום שישי שעבר אפילו נגרם לי זעזוע מח והמטומה בראש בגלל שהראש פגע בחפץ חד*. בנוסף, גם סינוס טכיקרדיה עם דופק שבממוצע 160 לדקה במנוחה ובין 100 ל120 בשינה. *בוצע הולטר ואקו לב רגיל ובמאמץ שלא הראו שום דבר מלבד סינוס טכקרדיה בכל היום ובכל שלבי השינה* ברקע יש לי פאנקוליטיס קשה שלאחר ההתקף האחרון לפני 3 וחצי חודשים התחלתי לקבל רמיקייד 800 מג. אי ספיקת לבלב מגורם לא ידוע שהחלה לאחר דלקת קלה שלא גילו בזמן ועד עכשיו הלבלב אטרופי במעל 90% (נעשו בירורים ובדיקות גנטיות שלא הובילו לממצא). פריצת דיסק+שבר קטן בחולייה d12-l1 עם לחץ על השק הדוראלי. Empty sella ומיגרנות. *מציין שירדתי במשקל בנדה האחרונה מ120 kg ל76 kg בעזרת דיאטה בליווי תזונאית גסטרו ובעזרת ספורט, ולאחרונה התחלתי לרדת שוב במשקל והגעתי ל65 kg למרות שאוכל כמויות שלפי הדיאטנית והרופאת משפחה לא אמורים להוריד אותי במשקל ואפילו להעלות. הרופאת משפחה אמרה שלדעתה כדאי להתאשפז בפנימית לצורך בירור מקיף ואמרה שכנראה מפספסים משהו שגורם לזה, וכדאי שיעשו את כל הבדיקות הדרושות במסגרת אשפוז עם המלצות של רופאים מומחים מבלי לחכות לתורים הארוכים. אשמח לשמוע האם יש דברים שאולי ניתן לבצע בקהילה לפניי האשפוז בתקווה שאולי תתגלה הבעיה ויימנע האשפוז וממה יכול להיגרם המצב. תודה רבה, שבת שלום.

מצטרף לדעתה של רופאת המשפחה הייתי מתאשפז בכדי לעבור את כל הבירור והאבחון במהרה !

מנהלי פורום רפואה דחופה