ירידה יחסית בלחץ הדם והדופק

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

23/10/2022 | 01:07 | מאת: yoni

שלום בן 47, ללא מחלות רקע או נטילת תרופות. בדר"כ לחצי הדם אצלי היו גבוליים או מעט גבוהים, ודופק היה באזור 80 ומעלה. לאחרונה לחצי דם נמוכים מהנורמה (אך לא ברמה תת לחץ דם), וגם הדופק יחסית נמוך, 60 פלוס ולפעמים גם 50 פלוס. מבחינת הרגשה, יש חולשה ועייפות. האם זה נשמע תקין (ואולי שיפור במצב הגופני) או יכול להיות תוצאה של בעיה כלשהי? אם מדובר היה בהתייבשות אז לחץ הדם הנמוך יחסית היה צריך לבוא עם דופק גבוה, נכון? רמת TSH מלפני חודש היתה תקינה אז כנראה לא קשור לתפקוד הבלוטה? האם יכול להיות בעיה כלשהי בלב שגרמה לירידה גם של הלחץ דם וגם של הדופק? והאם 2 הדברים הללו יכולים להיות כתוצאה מהפרעת קצב בלבד? לאחרונה אני סובל מפעימות מוקדמות או החסרה של פעימות, אני מרגיש את זה כשזה קורה, וגם נימוש ביד שמרגישים את החסרת הפעימות. האם זה לכשלעצמו יכול לגרום לירידה בלח"ד ודופק (ואף שלא בזמן החסרת הפעימות דווקא)? תודה

יש לעבור בירור כמקובל רופא משפחה קרדיולוג הערכה בסיסית לפחות אתה מדבר על פעימות מוקדמות ? תת לחץ דם ? דופק איטי יש להתייחס ולהתחיל בירור ראשוני לפחות ! ברפואה הולכים מהכבד לקל שוללים את המחלות האורגניות ומגיעים למסקנה שהדבר לא משמעותי !

הגבתי כבר

מנהלי פורום רפואה דחופה