סימום תוך גולגלתי כתוצאה ממאמץ?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

21/08/2022 | 05:18 | מאת: אורית

שלום רב, בעקבות תרגיל מתיחות למפרק אגן שעשיתי - ואשר כלל סוג של ישיבה כשרגל על רגל וקירוב הסנטר לברך ולקרסול - הרגשתי שמרוב מאמץ ברכינה לקרב את הראש לקרסול אני מפעילה הרבה לחץ על הראש במהלך הרכינה לכיוון הרגל (הפעלת לחץ הדומה להפעלת לחץ כשמתאמצים בפעילות מעי "תקועה" ולוחצים חזק שתצא ואז מופעל לחץ חזק גם על הראש מרוב מאמץ) הרגשתי שמרוב מאמץ הפעלתי לחץ חזק על הראש ואף חשתי לחץ בין העיניים. מכל מקום רציתי לוודא שמרוב לחץ שהפעלתי לא גרמתי להתפוצצות של ורידים/עורק בגולגולת ולדימום תוך גולגלתי. תודה

את מרגישה טוב סימנים של דימום מוחי הם שונים ביניהם כאבי ראש חזקים שאין לך חשוב להימנע משיטה זו של אמון או להפחית באופן משמעותי . על כל שאלה ניתן לפנות לרופא המטפל ולנוירולוג .

21/08/2022 | 19:20 | מאת: אורית

ראשית תודה רבה על תשובתך. שנית, אני מבינה מתשובתך שזה לא ביטוי לפגיעה מוחית. כיוון שבצעתי את התרגיל הזה כבר מספר פעמים (עם אותם כאבים נלווים ולחץ שמתמשך גם לאחר התרגיל בין העיניים ומעל האף). האם יתכן שגרמתי לי איזה נזק אחר ואם לאו, מה הבעיה להמשיך במתיחות הללו. האם זה נזק מצטבר? תודה שוב

מנהלי פורום רפואה דחופה