תרבית שתן שיצאה חיובית

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

11/08/2022 | 20:25 | מאת: רבקה

שלום, בת 72, בימים האחרונים מדי פעם צריבה במתן שתן, אין חום או משהו נוסף. רופאת משפחה נתנה הפנייה לתרבית שתן שיצאה חיובי: URINE CULTURE COUNT 10E6 CFU/ML ENTEROBACTER AEROGENES (בהמשך רשימת הרגישויות של האנטיביוטיקה) רופאת המשפחה שלחה מרשם לציפרודקס 500 מ"ג פעמיים ביום למשך 5 ימים. מה זה הנתון הראשון שמופיע עם המספרים? והדבר השני אני מבינה שזה שם החיידק, זה חיידק שמצוי בדלקות בדרכי שתן? ממה זה נובע? האם ציפרודקס זה הטיפול הנכון ומספיק 5 ימים? ניתן לדעת מתוצאות התרבית האם מדובר בדלקת בדרכי שתן תחתונות או עליונות? ברקע יש אבנים בכליות (שטופלו), יתר לח"ד, סכרת, קצת ירידה בתפקוד כלייתי, האם יש צורך לעשות בדיקות כלשהן לאחר הדלקת? (בדיקות דם, שתן, US)? תודה

יש לה דלקת בדרכי השתן לפי אנטיביוגרמה ניתן לראות למה רגיש החיידק כנראה רגיש לציפרודקס מעקב בלבד בשלב זה

מנהלי פורום רפואה דחופה