ירידה בספירת הכדוריות דם הלבנות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

08/07/2022 | 18:30 | מאת: מעיין

שלום, בת 33 , בבדיקות דם מלפני חודשיים wbc יצא 2.5 , נויטרופילים 1.7 ולימפוציטים 0.6, כעת , לאחר 3 חודשים של נטילת תוספי ברזל וויטמינים, wbc עלה ל3.3 , נויטריפילים 1.7 , לימפוציטים 1, בוצעה בדיקה המטולוגית ונשללו נוגדנים לנויטרופילים, זאבת, מחלה ממאירה וכל מיני מחלות אחרות, אני מתכננת הריון בקרוב והרופאה רואה בזה מצב בעייתי ורוצה להתחיל טיפול בעירוי ברזל, מחסני ברזל אצלי - 12 והמוגלובין 12.4 , אני ממוצא אשכנזי ואין לי שום צד שקשור למוצא תימני, האם יכול להיות שהספירה הלבנה יורדת בגלל חוסר ברזל ? מה ניתן לעשות כדי להעלאות את הערכים ? הירידה בספירות החלה לפני משו כמו שנתיים, עד אז זה תמיד היה בטווח בין 4.2 ל4.8 תודה :)

כדוריות לבנות משתנות במצבי זיהום כמו במלחמה הן עולות הכוונה שקיימת בעיה הן עולות למרות מספרן הנמוך יחסית בשגרה רופאה הימטולוגית העריכה את מצבך והיא כמובן הכתובת .

מנהלי פורום רפואה דחופה