אבחון יתר לחץ דם ריאתי

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

09/04/2022 | 23:49 | מאת: רונן

שלום 1. האם צילום חזה שנעשה בשגרה (לשלילת דלקת ריאות) והיה תקין (צל הלב והמיצר ברוחב תקין) שולל אפשרות ליתר לח"ד ריאתי? או שיכול להיות יתר לח"ד ריאתי ולא יהיה לזה ביטוי בצילום חזה? 2. כנ"ל לגבי א.ק.ג. האם יכול להיות תקין גם בנוכחות יתר לח"ד ריאתי? 3. בדיקת אקו לב אמורה בוודאות לזהות יתר לח"ד ריאתי גם אם היא לא מכוונת לבדוק ספציפית את זה? והאם היא מזהה את זה בכל הדרגות? תודה

10/04/2022 | 10:49 | מאת: galel.a

צילום חזה לא מגלה לחץ דם ריאתי וכנ"ל האקג . אלו לא בדיקות הבחירה לאבחון אקו לב כן מגלה גם כאן זו לא הבדיקה לדרגות השונות רק הכללי מראה שקיים .

צילום חזה לא מגלה לחץ דם ריאתי וכנ"ל האקג . אלו לא בדיקות הבחירה לאבחון אקו לב כן מגלה גם כאן זו לא הבדיקה לדרגות השונות רק בכללי מראה שקיים .

מנהלי פורום רפואה דחופה