צילום חזה. איך עלי להתייחס לאבחנה?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

07/04/2022 | 00:48 | מאת: מאיר

שלום בעקבות מספר ימים שיעול קשה עם קשיי נשימה בלילה והפרשות (צהוב וירוק) רבות מהאף והפה פניתי למוקד לרופאה דחופה בלילה. ספירת דם יצאה תקינה. הרופא במקום כתוב שבצילום חזה יש תסנין פריהילרי מימין רושם ל PNEUMONIA טיפול לפי מרשם. מעקב רופא משפח הורפאה שלמה. לחזור על צילום חזה אחרי 21 יום דרך ק''ח. קיבלתי מרשם ל-2 סוגי אנטיביוטיקה. בעקבות קשיים בשינה ובנשימה בלילה פניתי שוב לרופא משפחה, הוא נתן לי משאף וסטרואידים לזמן קצר. כ"כ ביקש להסתכל בפענוח של הצילום חזה (לא ידעתי שיוצא פענוח של רדיולוג בנפרד). בפענוח של הרדיולוג לא היתה התייחסות ל"תסנין הפריהילרי מימין" כפי שכתב הרופא במוקד, ועל סמך זה נתן אנטיביוטיקה. מה שהוא כתב: " אוורור ריאתי תקין, לא הודגמו תסנין אלבאולרי, תפליט, גודש או ממצא מוקדי" תסנין אלבאולורי קשור לתסנין הפריהלרי? הרופא במוקד ראה משהו שלא באמת קיים או שהרדיולוג פספס את התסנין הפריהילרי? יכול להיות שאני מקבל טיפול אנטביוטי בחינם? ואם זו לא דלקת אז מה הסיבה להפרשות הצהובות והירוקות הרבות מאוד מאזור קנה הנשימה? אולי זה רק הפרשות שירדו מהאף? כתוב לחזור על צילום חזה לאחר 21 יום, יש טעם בכלל לחזור אם לא היה דלקת ריאות? תודה רבה

10/04/2022 | 11:04 | מאת: צילום חזה

צילום חזה כלי אבחנתי לדלקת ריאות ולמחלות ריאה אחרות . חשובה הקליניקה דהיינו תלונותיו של החולה , מצבו הכללי ........... הגבת לאנטביוטיקה וזה טוב ..... בריאות

מנהלי פורום רפואה דחופה