חשש מהדבקות במלריה או קדחת הנילוס!

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

21/08/2012 | 21:39 | מאת: אור לוין

שלום ד"ר, ביום ראשון (19.8) חזרתי מחופשה ביוון באי קוס. היום יום שלישי ה22.8. במהלך החופשה ביוון נעקצתי כ-3 פעמים ע"י יתושים, אחת מהעקיצות היתה בצוואר ולקח לה בערך יומיים - שלושה לעבור לגמרי (בד"כ עקיצות יתוש עוברות אצלי אחרי שעה או מקסימום כמה שעות) נכנסתי לאינטרנט והקשתי בגוגל "עקיצת ייתוש ביוון" מה שגיליתי הוא שמשרד הבריאות פרסם אזהרה למטיילים ביוון מעקיצות יתוש ושמלריה וקדחת הנילוס התפרצו במדינה השנה. כבר כמה ימים שאני מרגיש לא בשיאי, אומנם לא מרגיש רע אבל יש לי קצת סחרחורות וכאבי ראש והיום היה לי חום אומנם מאוד מאוד נמוך אבל עדיין אולי זה אומר משהו וכדי לתפוס את זה כמה שיותר מוקדם, היה לי 37.3 האם תסמיני המלריה או קדחת הנילוס מופיעים כמה ימים לאחר העקיצה או ממש באותו יום? בקיצור, האם יש סיכוי שנדבקתי באחת המחלות? מה עלי לעשות כעט? תודה רבה על התשובות!

יש להציעץ עם הרופא המטפל ולבצע בדיקות דם ובמקביל ניתן להתיעץ עם מרפאת מטיילים \ משרד הבריאות לגבי שכיחות המחלות שהזכרת בקוס!

מנהלי פורום רפואה דחופה