חשד לשבר בצלע לאחר מאמץ

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

29/11/2019 | 03:46 | מאת: גיא

לפני שבוע לאחר הפעלת מאמץ עם חזה ימין על זרוע היד כדי לדחוף משהוא הרגשתי שני קנקים בתוך החזה באיזור המגע עם הזרוע, כנראה בצלעות 6 או 7 שבאמצע בית החזה הימיני. בהמשך הזמן (בשעות הבאות) התחילו כאבים חזקים שמפריעים לבצע נשימות העמוקות, גם כאבים קלים בתנועות מסויימות, וגם רגישות מסויימת באזור הצלע. החשד שלי לצלע (או סחוס) סדוקה או שבורה. לא הלכתי לרופא לבדיקות כיוון שהבנתי שאין מה לעשות במקרה של שבר או סדק וגם בעייה עם תורים. לאחר השבוע עדיין אין הקלה בכאבי הנשימות העמוקות מהחזה, נשימות עמוקות מהבטן יותר קל. מתי אתחיל להרגיש הקלה וזה יעבור? האם בכל זאת יש טעם לגשת לבדיקות וצילום בית חזה? האם סחוס שבור או סדוק גם מתאחה?

יש לבצע בכל זאת צילום חזה + צילום מכוון לצלעות בשלב זה נוגדי כאב .

מנהלי פורום רפואה דחופה