שריטה ונשיכה מחתול

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

28/02/2012 | 19:30 | מאת: אלי

שלום. בעבודה שלנו יש חתולה מקסימה, ידידותית, שכבר שנה באזור החצר של העבודה שלנו. אנו מכניסים אותה פנימה, מאכילים אותה ואפילד עיקרנו אותה לא מזמן. כשהיא לא בפנים, בתוך המפעל, היא משוטטת בחצר של המפעל, על יד הפחים הגדולים עם עוד כמה חתולים מעטים. היום, כשניסיתי להוריד אותה מכסא שבו היא "התנחלה", היא קודם נשכה אותי אותי במהירות בכף היד. לא ירד דם, אין שריטה, רק קצת אדום ואולי סימן שנעלם בתוך שניות. אבל כן הרגשתי את השיניים באותה אלפית שנייה. לאחר מכן היא גם שרטה אותי עם הציפורניים שלה בכף ידי השנייה. היד היתה עם כפפת בד דקה ועדיין, היא גרמה לי לשריטונת שיצא ממנה טיפת דם. רחצתי עם סבון דקה, שפכתי מי קולון, שפכתי סביעור. מיד אחרי העבודה הלכתי לכללית. מסתבר שלא עשיתי טטנוס מאז היסודי כי צבא לא עשיתי. אז עשיתי טטנוס והאחות אמרה שגם אלך ללשכת הבריאות לראות מה יגידו. יש סיכוי לכלבת? הטטנוס מספיק במקרה זה? בבקשה תשובה. חרד. תודה.

בקר טוב ההנחיות היו מצוינות . קבלת זריקת טטנוס כמקובל לאחר חיטוי טוב שביצעת. כעת תורה של לשכת הבריאות לגבי חיסונים.

מנהלי פורום רפואה דחופה