כאבים בתד ימין מתחת לחזה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

03/08/2019 | 11:52 | מאת: אלמונית

ד״ר שלום, בשבוע 22.נבריאה בד״כ. לשם התמונה המלאה והזהירות אציין כי, התחלתי לפני כ3 שבועות טיפול בלוסטרל בשל חרדות בהריון. לאחרונה מדי פעם חווה התקף של כאב מתחת לחזה בצד ימין (ממש קצת מתחת לשד ימין), לעיתים גם מרגיש כאילו מקרין לגב. היום הכאב היה ממש חד וכואב באפיזודות, כולל בשכיבה. עם זאת, בשכיבה ברגע שעברתי משכיבה על צד שמאל לשכיבה על הגב, הכאב עבר. אני חושבת שהכאב מחמיר עם עמידה בעיקר, האפיזודה הכואבת התרחשה בזמן הליכה בסופר. מתלבטת האם הכאב יכול להיות קשור להריון או לא ולמי כדאי לפנות ואילו בדיקות לעשות.

מקום ראשון יש לפנות לרופא המשפחה ובמקביל לרופא נשים .

18/08/2019 | 14:53 | מאת: אלמונית

פניתי בשבוע שעבר לרופא משפחה שטען שהמקור הוא שרירי, בשל אופי הכאבים. הייתי בסקירת מערכות של העובר לפני כן והכל תקין לגמרי מבחינת ההריון. היום מאחר והכאבים עדיין לא חלפו, וחלפו כמעט שבועיים מאז תחילת הכאבים אחזור שוב לרופא המשפחה.

מנהלי פורום רפואה דחופה