מהו איבוד חלבון בדם

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

28/12/2011 | 11:05 | מאת: DOR

ברצוני לבדוק מהו איבוד חלבון בדם ברמה של 400 גר ולמה זה יכול לגרום וממה זה יכול לנבוע

הכוונה ,איבוד חלבון בשתן ! חלבון מופרש בכמות מסויימת בשתן .הרשת בכליה נותנת מעבר למולקולות קטנות לעבור ומולקולות גדולות יותר לא עוברות . במצבים מיוחדים כמו בפגיעה של הפילטר הכליתי ממחלות שפוגעות באופן ישיר או עקיף יכולים לאבד חלבונים בכמות יותר גדולה . יש לקחת בחשבון שמחלת הסכרת בגיל מבוגר יכולה לגרום לפגיעה כזאת!

מנהלי פורום רפואה דחופה