עיקצוצים

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

29/08/2011 | 00:58 | מאת: אליה

אני מקווה שזה בסדר לשאול שאלה מתעניינת בלבד ( אם לא אשמח שתפנו אותי לקבלת תשובה) ממה נובעים עיקצוצים? חוץ מבעיה בעצב, עקצוצים יכולים לנבוע גם מיתר חמצן בדם או חסר ב CO2? מדוע עיצוצים הם אחד הסימפטומים של היפר- וונטילציה? תודה

קיימות סיבות שונות לעיקצוצים . חלקם אורגני וחלקם לא . בהתיחס לשאלתך בהיפר-ווינטילתיה קיימים שינויים שונים במאזן הגזים בגוף . כמובן רמת CO2 יורדת ובעקבותיה גם הסידן שעלול לגרום להתכווצויות מקומיות באצבעות כפות הידיים או תמונה של "יד המיילד"! אחד הטיפולים הדחופים הוא נשימה בתוך כלי סגור .........

מנהלי פורום רפואה דחופה