גורמים להתייבשות ומכת חום

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

08/07/2011 | 22:32 | מאת: דורון

האם הרטבת הפנים והראש במים וחשיפתם לשמש מגבירה את הסיכוי להתייבשות או מכת חום ואם כן מדוע? האם האפקט הזה מופסק ברגע שמרטיבים את הראש וחובשים כובע? תודה

מכת חום תלויה בטמפרטורה החיצונית ומנגנון ההזעה של הגוף . בנוסף פקטורים משפיעים על המצב שתייה ומאמץ פיזי . חשיפה מתמשכת לחום וחוסר שתייה וביצוע מאמץ פיזי פוגע במנגנון ההזעה ובווסת במח האחראי על ויסות חום הגוף .

12/07/2011 | 16:15 | מאת: דורון

שלום ד"ר אשקר, תודה על תשובתך, אני מתעניין ספציפית במה שאני שאלתי...אולי אני אחדד את זה קצת יותר...בזמן מאמץ פיזי כמו טיול או משחק כדורגל בשמש, כדאי לשפוך מים על הראש או שהדבר רק מגביר את ההתייבשות? אם הדבר באמת גורם להתייבשות אך שמים כובע על הראש אחרי שפיכת המים, האם הדבר מונע את אפקט ההתייבשות?

מנהלי פורום רפואה דחופה