אופציות לבדיקת מצב ברכיים לאחר פציעה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

05/05/2007 | 17:48 | מאת: נועה

שלום רב ד"ר פניכל, אני בחורה בת 36. א. אני סובלת מזה 16 שנה מכאבי ברכיים (בעיקר ובמיוחד בימי הקיץ). ב. לפני כ-7 חודשים, נפלתי ברחוב (עקב מדרכה משובשת, שהיתה בתהליך שיפוצים). הנפילה היתה על הברך. - עשיתי צילום באותו יום של הנפילה. למזלי, לא נגרם שבר. - כעבור 4 חודשים עשיתי אולטרסאונד של הברכיים. וגם שם לא נראה נזק כלשהו. עו"ד המטפלת בתביעות נזיקין, טוענת, שצילום רנטגן ואולטרסאונד אינם משקפים את כל הפגיעות. ולכן, המליצה על בדיקה בשם: SPECT. האם תוכל להסביר לי: א. מה תפקיד בדיקת ה-SPECT לעומת צילום. (כלומר, האם אכן ניתן לראות בה פגיעות שלא רואים בצילום?). ב. מה הסיכוי לנזק עתידי במקרה כמו שלי (דהיינו חבלה בברך שכבר היו בה כאבים בעבר) מבחינת החמרה של המצב? תודה מראש על תשובתך.

06/05/2007 | 06:03 | מאת: ד"ר איתי פניכל

נועה שלום מיפוי SPECT הינו סוג מסויים של מיפוי עצמות , שביכולתו לאבחן בצורה די טובה פגיעות מניסקוסים ופגיעות סחוסיות . לגבי החלק השני של שאלתך- תפקוד הברך בעתיד תלוי בסוג וחומרת הפציעה , וכמובן בטיפול ושקום הברך כיום בברכה דר איתי פניכל מומחה בכירורגיה אורטופדית מרכז רפואי רבין, קמפוס בלינסון

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים