שריר המעוין פגום אחרי מאמץ יתר

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

04/05/2007 | 02:10 | מאת: AVI

שלום רק לך דוקטור, אני לא כל כך יודע איך להסביר לך את שאלתי אך אנסה. לפני חצי שנה הייתי עובד בהובלות רהיטים. ויום אחד הייתי במאמץ חזק מאד ופגמתי משהו בגב. חשבתי שזה יעבור לי עם הזמן ושזו סתם עייפות של השריר אך טעיתי, הכאב לא פסק. הלכתי לרופא לברר מה זה כי זה מונע ממני לעבוד יום עבודה רגיל עקב עייפות רבה. עשיתי CT גב מיפוי עצמות רנטגן צוואר שיצאו תקינים לגמרי. אורטופד משאר שזו בעיה בשריר הטרפז רומבוידום משמאל. כשאני נושם עמוק אני מרגיש את האיזור כואב ( באיזור עצם השכם) ניסיתי אתופן וכל מיני משחות למינהם שלא עזרו כל כך. הכאב עצמו לא חד ולא חזק אבל מאוד מעייף ולאפילו לרגע לא חולף ועושה אותי עייף מהחיים. כשהרופא מימש את האיזור עם האצבעות אני לא מרגיש כאב כלל אבל בעת ניסיון למתוח את המקום, לישר את הגב ובעת נשימה עמוקה אני מרגיש כאב פנימי. שאלתי היא מה אתה משאר שזה? אילו סוגי טיפול יש נגד זה? אני נואש ומודה לך על הזמן שאתה מקדיש לי. תודה.

04/05/2007 | 05:40 | מאת: ד"ר איתי פניכל

אבי שלום ניראה שמדובר בכאב שרירי או עצבי מקומי. הייתי מנסה טיפול פסיוטרפי כגון stretching וטיפול אנלגטי מקומי, כמו כן קיימים מספר טיפולים במסגרת רפואה משלימה כגון דיקור מקומי שהם מאוד אפקטיביים בסוג הבעיות הנל. בהצלחה דר איתי פניכל מומחה בכירורגיה אורטופדית מרכז רפואי רבין, קמפוס בלינסון

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים