כאבים כתוצאה מפציעה באימון

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

18/05/2007 | 00:59 | מאת: אדם

ד"ר איתי שלום, אני בן 17 ונפצעתי באימון לאחרונה (שבוע שעבר) כאשר בן זוג הפיל אותי על הכתף ונחת בחוזקה על הכתף השנייה, הדבר גרם לשתי הכתפיים להצמד בחוזקה ולכאבים רבים בהשמע קליקים באזור החזה, בתחילה הייתי בטוח ששברתי צלע, אך צילומים בטר"ם באותו היום ובדיקות ע"י רופא כללי של הצילומים ולאחר מכן בדיקות נוספות של אורתופד (רק של הצילומים) הוכיחו אחרת. לא נגרם כל שבר, והרופא סגר את התיק ע"י קביעה כי הכאבים הם בעצם רק סימפטום של שרירי השלד. הכאבים לא עברו לאחר 4 ימים וכאשר בצעתי תנועות מסוימות עם יד ימין שמעתי קליקים נוספים במקום הפגיעה אשר גרמו לכאבים רבים. אחותי המליצה לי ללכת למסאז'יסט שישחרר לי את השרירים ואולי יגרום להקלה בכאבים (נתפס לי בעקבות הנפילה גם תפיסה של הצוואר וקצת בכתפיים.) המסאז'יסט לאחר סיפור דיי מפורט של מה שקרה טען שיכול מאוד להיות שבעצם לעצם הבריח אשר מחוברת בפרק כלשהו באזור החזה נגרמה פריקה מסוג כלשהו וחזרה למקום וכרגע המקום נורא רגיש וכל תנועה מוגזמת גורמת לתזוזה קלה של מפרק זה... הפציעה הזאת מאוד בעייתית לי במיוחד בשלב זה כי בעוד כחודש יש לי אליפות אירופה... השאלה שלי אלייך, האם נראה לך שהמסאז'יסט (שהיה אגב חובש בצבא) צודק בדבריו? האם נראה לך שאני צריך לראות אורתופד? או שאתה ממליץ רק לתת לזמן לעשות את שלו? מה עליי לעשות?? בתודה רבה רבה! אדם.

18/05/2007 | 06:14 | מאת: ד"ר איתי פניכל

אדם שלום אין לי ספק שאתה צריך להבדק ע"י אורטופד. מהתאור שלך אני מבין שהפגיעה ממנה אתה סובל היא במפרק שבין עצם הבריח לעצם השכמה. יש דרגות מסוימות של פגיעות של המפרק הנ"ל ודרכיי הטיפול בכל פגיעה מעט שונות. בהצלחה דר איתי פניכל מומחה בכירורגיה אורטופדית מרכז רפואי רבין, קמפוס בלינסון

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים