ברך

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

26/11/2016 | 03:45 | מאת: שי

נשלחתי ל mri ברך עקב חשש לקרע ב acl ובמיניסקוס הפנימי. ה mri אישש את החשש.הקרע ב acl מלא. מאוד מוזר לי, שכן עברתי פציעה דומה בעבר בברך השנייה והסימפטומים היו שונים לחלוטין. שני ההבדלים העיקריים הם: 1. יציבות - רמת היציבות בפציעה הנוכחית גבוהה בהרבה מהפציעה הקודמת. 2. לאחר הפציעה הנוכחית, שמתי קרח וחזרתי להתאמן כאילו כלום לא קרה. לעומת הפציעה הקודמת בה לא דרכתי תקופה. האם זה מסתדר עם האבחנה ? האם יש מקום להערכת מצב מחודשת ?

28/11/2016 | 16:48 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

הממצאים בMRI בד"כ די ברורים. יתכן ומדובר בקרע ישן? אולי ההבדל הוא בקרע המניסקאלי? ברור שלא כל הפציעות מרגישות ומתפקדות באותה הצורה. במידה ואתה מרגיש בטוב וחזרת לפעילות מלאה - עברת את מבחן התוצאה, שזה הכי חשוב. כך שהאבחנה המדוייקת כלל אינה משנה לעניינך.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים