לחמן

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

25/10/2016 | 20:37 | מאת: טל

הי, בבדיקת רופא מבחן לחמן /- ללא מעצור. מה זה /- . מה המשמעות ללא מעצור ?

26/10/2016 | 11:28 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

מבחן לחמן בדומה למבחן מגירה קדמי בודק את תקינות הרצועה הצולבת הקדמית בברך. אינני יודע למה התכוון הרופא כשכתב /- מבחן שלילי אומר שהבדיקה היתה תקינה. מבחן חיובי אומר שהבדיקה לא תקינה ואז מפרטים האם היה מעצור - כלומר הרצועה משוחררת או קרועה חלקית ויש משהו שמונע מהשוק להתקדם קדימה בברך באיזשהוא שלב או שאין מעצור ואז הרצועה קרועה לחלוטין. אינני מכיר מצב בו המבחן יהיה שלילי ללא מעצור.

26/10/2016 | 20:15 | מאת: טל

הרופא כתב פלוס מינוס ללא מעצור. היתה לו הסתייגות בכך שאין רגל בריאה להשוואה, שכן הברך השניה עברה שחזור. תודה. אגב מה אמינות המבחן ?

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים