צילום סי טי

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

08/10/2016 | 22:08 | מאת: אלי

גן /פרקי ירכיים הבדיקה בוצעה במנח אקסיאלי בחתכים דקים ורצופים וצולמה בחלון עצם ורקמות רכות. בוצעו ריקונסטרוקציות קורונליות וסגיטליות. מימין :ציסטות סבכונדרליות באספקט הקידמי של גג האצטאבלום. היצרות קלה של המירווח המפרקי באספקט עיליון – קידמי בשל שינויים ניווניים. משמאל : ציסטות סבכונדרליות באספקט מדיאלי ועליון של ראש הפמור . אוסטיופיטים מרגינליים קטנים בראש הפמור ובאספקט הלטרלי של האצטבולום מתאים לשינויים ניווניים . באספקט הלטרלי נראות הסתידות והתגרמויות פסיות בגידים שמקורם באגן משמאל. אטרופיה חלקית של שריר הפסואס השמאלי.

09/10/2016 | 00:24 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

שלום אלי. מה השאלה? הCT מתאר מצב של שינויים ניווניים במפרקי הירכיים. עד כמה המצב חמור? על מנת לקבל תשובה לשאלה זו יש להיבדק אצל אורתופד ולהראות לו את הCT עצמו

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים