בעיה במפרקי הברכיים ניתוח??

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

14/09/2016 | 12:24 | מאת: לאה

שלום, אני מבקשת לבררעבור מכר שלי שגר בחו"ל ומעוניין לבוא לארץ לטיפול בבעייה. תרגמתי את הדיאגנוזה של הרופא שלו : מפרקי הברך קדמי אחורי וצדדי ארתרוזיז בעלי (condyle) ובפיקת הברך (patella)היצרות של חללי המפרק דו צדדי (הפציינט מבולגריה) השאלה אם אתה מוכן להסביר מה אומרת הדיאגנוזה. האם זה מצב לטיפול ניתוחי?? כמובן שצריך להביא צילומים אבל בינתיים על מנת שאברר במה כרוך כל הטיפול אם יבוא לארץ. תודה מקרב לב לאה

14/09/2016 | 21:34 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

שלום לאה, אין אפשרות לתת אבחנה מדוייקת ובניית תוכנית הטיפול מתיאור זה. יש להבין מיהו המטופל, לבדוק איפה הכאבים, כמה זמן, איזה טיפולים הוא עבר. לעיין הצילום ולהבין עד כמה הברך "שחוקה" ולפי זה להחליט. לעיתים הכאבים בברך מוקרנים מהגב למשל, או ממפרק הירך, לעיתים מדובר בבעיה של גידים...

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים