דלקות במפרקים

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

10/09/2016 | 16:42 | מאת: הראל

שלום . אני חייל המשרת ביחידה קרבית גוייסתי על פרופיל 72 בעקבות דלקת גיד כרונית בשתי הברכים . מרגע גיוסי והתחלת המאמץ הפיזי החלו לי דלקות גם בשורש כף היד (בשתי הידיים ) , באצבעות הידיים וגם בגב . אני לא מבין למה זה קורה לי ולא כל מפרק בגוף שלי פשוט חוטף דלקת וכואב לי מאוד . האם אוכל לקבל השערה מה הבעיה ? ולמי עלי לפנות בצבא ? נקבע לי על ידי רופא היחידה תור לאורטופד בעוד חודש ועם זה הגיוני בכלל שעד אז אמשיך לסבול מכאבים ולהחמיר את מצבי

12/09/2016 | 22:01 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

שלום הראל. ייתכן ומדובר בדלקת הנובעות ממאמץ או פעילות מוגברת וייתכן כי מדובר באמת במחלה דלקתית. יש להיבדק ע"י אורתופד או רופא היחידה ובהתאם לסיפור התלונות שלך, בדיקה גופנית ואולי השלמת בדיקות דם לפי החשד ניתן יהיה להגיע לאבחנה. בינתיים ניתן להשתמש בתרופות נגד דלקת והתאמת הפעילות להימנע מהכאבים.

15/09/2016 | 09:33 | מאת: אוריאל

היי, תודה רבה על התשובה. אחרי אולטראסאונד ובדיקת אורתופד, ככל הנראה קרעתי את הלברום בכתף ימין, ללא פגיעה בגידים. עדיין לא ידועה חומרת הקרע, אך ככל הנראה מדובר בקרע קטן יחסית. אני בן 24, אדם ספורטיבי, שמתעסק בספורט בצורה אינטנסיבית ולא מעוניין להפסיק. מספר שאלות : 1. האם טיפול שיקומי (פיזיו) יכול להחזיר אותי לתפקוד מלא (כולל הרמת משקולות) כבעבר? 2. האם דחיית ניתוח יכולה להביא להחמרת הבעיה? 3. מהם סיכויי ההצלחה של ניתוחי תיקון לברום? והאם אחרי ניתוח ושיקום ניתן לחזור לפעילות מלאה? המון תודה...

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים