ממצאים באולטרסאונד הנוכחי

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

29/07/2016 | 15:43 | מאת: מלי

הי.לפני שנה פרקתי כתף,החזירו לי אותה למקום וקובעתי לשבועיים. לפני כחודש התחילו לי כאבים עזים שוב,ללא נפילה או מגע ונשלחתי לאולטרסאונד לאבחון. הממצאים: Infraspinatus:רושם של שבר ע"ש הייל סאקס באורך 1 ס"מ Supraspinatus: בחלקו הדיסטאלי בלתי אחיד,אין עדות לקרע.יש לציין שינויים גרמיים בראש ההומרוס. Subscapularis:עובי ובצורה תקינה,אין עדות לקרע Bursa sd-sa:אין לראות נוזל בתוכו. Biceps:עובי ובמרקם תקין אשמח מאד אם תוכלו לומר לי את הממצאים ב"עברית"...ומה לדעתכם הטיפול? האם ניתוחי? חייבת לציין שאני אחרי לידה ומניקה תודה,אשמח לשמוע מכם מלי

01/08/2016 | 10:56 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שבר היל-זאקס הוא שבר מעיכה של חלק מראש עצם הזרוע שמתרחש בזמן הפריקה עצמה. שאר הממצאים הינם גידים המייצבים ומניעים את הכתף, אחד מהם אינו סדיר - באיזור החיבור שלו לזרוע, יתכן שיש קרע, אבל לא ראו אותו בבירור בUS. לא סיפרת לי את גילך ורמת התפקוד לו את שואפת אבל לרוב מתחילים בטיפול פיזיותרפי לחיזור והפעלה, שמירה על טווחי תנועה ומתיחות. בד"כ הכאבים חולפים והתפקוד חוזר לרמה הבסיסית, במידה ואין שיפור ניתן לשקול טיפול ניתוחי - שיותאם לגילך ולתפקודך.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים