פגיעה בצמיחה אצל ילד בן 13

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

16/05/2016 | 12:06 | מאת: דורית

שלום דר' רציתי לשאול אם אימון אינטנסיבי בהתעמלות קרקע של 13 שעות שבועיות, עלולה לפגוע בצמחיה והתפתחות של ילד בן 13? תודה רבה, דורית-אמא מודאגת.

17/05/2016 | 22:10 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

יש הוכחות כי הגובה של מתעמלי עילית נמוך יותר מהגובה שהיה צפוי לו לא היו מתעמלים, אך לא ברור האם זו רק השפעה של הפעילות הגופנית או גם משקל נמוך, לחצים המושפעים עליהם. מצד שני ידוע גם כי הספורטאים משלימים את הפכר בתקופות המנוחה שבין בתחרויות. איני בטוח כי 13 שעות שבועיות נכנסות לתוך מסגרת זו.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים