שבר בפיקה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

06/05/2016 | 19:26 | מאת: שי

לום דוקטור לאחר orif של הפיקה לפני כחודש ושבוע נראה בצילום מ.א orif של שברים בפיקה,שבר רוחבי בפיקה אמצעית משביעת רצון,עם סימני איחוי מתקדמים קיימת תזוזה באזור שבר בפול דיסטלי של הפיקה,אך פרגמנט דיסטאלי מחובר,יש סמני איחוי. שאלתי היא כזאת דוקטור האם לשבר זה יש משמעות אם התאחה אך בצורה לא מדויקת?מה יש לעשות במצב כזה? האורתופד טוען כי אין לזה הרבה משמעות אשמח לעזרתך.

07/05/2016 | 22:07 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

ישנם חלקים כמו המשטח המפרקי אותם חשוב להחזיר בדיוק רב יותר מאשר חלקים חוץ מפרקיים. יתכן שזו כוונת המנתח.

09/05/2016 | 20:04 | מאת: שי

שלום דוקטור השבר בפיקה נחצה ל 2 ועוד חתיכה תחתונה שאותה לא חיברו עם מסמרים. ולכן הגוף לבד איחה את זה בוצע חיבור אך עם תזוזה קלה,זה אינו חלק שלא קשור למפרק הפיקה החשש היה בהתחלה שהמרפק הפיקה תמשוך אותו למטה. אם לדעתך יש לזה משמעות ?

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים