פענוח מיפוי עצמות לברכיים

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

21/03/2016 | 18:07 | מאת: אלדר

ערב טוב, ביצעתי מיפוי עצמות ואני מבקש עזרה בפענוח. -קיימת קליטה פטלוגית ב rt medial tibial plateau הממצאים יכולים להתאים ל overuse injury כנראה עם מעורבות של המינסקוס המדיאלי. קליטה מוגברת ב lt mfc, rt mfc , tibial tuberosity משתי הצדדים - ממצאים יכולים להתאים ל overuse injury שאר השלד תקין. אשמח לדעת מה חומרת הפציעה שלי ומה אומר הפענוח. תודה רבה וערב טוב

26/03/2016 | 20:02 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום אלדר. המיפוי מצביע על פעילות מוגברת של בניה\תיקון עצם במדור הפנימי של הברך. יכול להיות בשל שחיקה של הסחוס, משקל יתר, מבנה של הרגליים וכדו'. יש להשלים את הבדיקה אצל אורתופד לצורך השלמת הבירור

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים