כאבי כתף ופענוח סי טי

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

31/12/2015 | 19:35 | מאת: ענת

שלום, אימי, בת 79, סובלת מכאבים עזים בכתפיים. בסי טי התגלו בין היתר ציסטות. בפענוח ממוקד בציסטות נכתב: " ציסטות סוב כונדרליות קטנות אך מרובות בחלק האחורי של ראש ההומרוס, בעלות מראה דגנרטיבי. ציסטות גדולות בודדות בגלנואיד, ללא פריצה של הקורטקס, דגנרטיבי. ללא עדות אשר מעלה חשד לתהליך שאתי ב-ct כתף." אפשר לקבל הסבר על כך? תודה, ענת

04/01/2016 | 09:28 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום ענת מדובר בשינויים ניווניים - שחיקה של סחוס מפרק הכתף עם תגובה של העצם התת-סחוסית ליצירת ציסטות(=חללים מלאי נוזל) בעצם. בדובר באחד השלבים של שחיקת המפרק. יש לפנות לאורתופד ע"י להעריק את היקף השחיקה ואפשרויות הטיפול השונות

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים