קולקציה בין השרירים

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

20/09/2015 | 06:19 | מאת: אוהד

שלום רב, אני עוסק בספורט (ריצה בעיקר) באופן קבוע. לאחרונה החלו כאבים ליד המפשעה. נשלחתי לאולטראסאונד והתוצאה הייתה : מפשעה ימנית - באספקט המידיאלי של המפשעה הודגמה קולקציה בין השרירים בגודל 0.5*2.9. ללא עדות לבקע מפשעתי. רקמות רכות שמורות,אין עדות לגושים או בלוטות מוגדלות, כלי הדם הראשיים תקינים. מפשעה שמאלית תקינה. לאחר מכן, הייתי אצל כירורג הפנה אותי אל אורטופד. 1. לאיזה תחום התמחות באורטופדיה עליי לגשת? 2. מה זה קולקציה בין השרירים, ועל מה זה יכול להעיד? דלקת, קרע וכו?

21/09/2015 | 16:54 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום אוהד. קולקציה זוהי הצטברות נוזלים בין הרקמות (שרירים, שומן) לעיתים ניתן להגדיר יותר טוב בUS ולתאר האם מדובר בדימום, בזיהום, בנוזל אחר. יש להתרשם גם מבדיקה גופנית ומהסיפור המלא של הכאבים. ניתן לפנות לאורתופד כללי עם הבעיה.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים