שאלה לגבי שבר

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

22/08/2015 | 19:18 | מאת: טל

לפני כשבועיים שברתי את הזרוע, הומרוס מיד שאפט. מהו פרק הזמן שנהוג להמתין כדי לראות אם השבר מתאחה ומחלים? והאם במידה ואין איחוי (או התאחות?) הפתרון הוא ניתוח? תודה רבה

24/08/2015 | 12:04 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום טל, לרוב שבר הומרוס מיד שאפט מתאחה בטווח שבין חודשיים לשלושה. בזמן זה לרוב משתמשים בסד פונקציונלי המאפשר פעילות מסוימת עם היד והפעלה של המרפק והכתף. התחלת סימני חיבור מתחילים לראות החל מ 6 שבועות מהשבר. לגבי טיפול כאשר לא רואים חיבור לאחר תקופה זו - במקרים אלו (פחות שכיח) באמת הטיפול הנדרש הוא ניתוח. ישנם אמצעים המנצלים אנרגיית US לצורך זירוז החלמת שברים (לדוגמה MELMAK) ואפשר לשקול טיפול כאמצעי גשר.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים