שבר ניתוק בכף הרגל

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

20/07/2015 | 19:21 | מאת: יעל

לפני שבועיים טיפסתי על גדר ונחבלתי בכף הרגל. בצילום רואים שבר ניתוק בבסיס אצבע 4. קיבעו לי את האצבע ואמרו לי להוריד את הקיבוע לאחר 10 ימים. אני מבינה שיקח זמן עד שאוכל לחזור לפעילות גופנית שכוללת העברת משקל לכף הרגל, אך האם לדעתך אני יכולה לפחות לשחות?

21/07/2015 | 03:46 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום יעל. לא ניתן לתת תשובה שכזו באופן מוחלט ללא בדיקה גופנית והסתכלות על צילומי הרנטגן. אך ברוב שברי האצבעות בכף הרגל ניתן לבצע פעילות גופנית כמו שחיה או אפילו הליכה גם טרם החלמה מלאה של השבר. יש להיזהר כמובן מלהיחבל שוב באותו האיזור, ואם יש קיבוע מקומי אין להרטיב אותו או להחליפו במידה ונרטב. רפואה שלימה

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים