ד"ר פניכל- אודה לך, אם תוכל להסביר יותר לגבי השאלה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

09/05/2007 | 22:01 | מאת: נועה

שלום ד"ר פניכל, ראשית, תודה על תשובתך על השאלה ששאלתי לפני מספר ימים בנושא: "אופציות לבדיקת מצב ברכיים לאחר פציעה" לצערי, הנושא לא לגמריי ברור לי, ולכן אודה לך, אם תוכל לחדד את תשובתך. ובכן- ** השאלה ששאלתי (להלן תקציר השאלה): "אני בחורה בת 36. א. אני סובלת מזה 16 שנה מכאבי ברכיים (בעיקר ובמיוחד בימי הקיץ). ב. לפני כ-7 חודשים, נפלתי ברחוב (עקב מדרכה משובשת, שהיתה בתהליך שיפוצים). הנפילה היתה על הברך. -עשיתי צילום באותו יום של הנפילה (למזלי, לא נגרם שבר). - כעבור 4 חודשים עשיתי אולטרסאונד של הברכיים. וגם שם לא נראה נזק כלשהו. ** תשובתך (לגביי הנזק בברך)היתה (להלן ציטוט): "לגבי החלק השני של שאלתך- תפקוד הברך בעתיד תלוי בסוג וחומרת הפציעה , וכמובן בטיפול ושקום הברך כיום" ___________________________ עדין לא ברור לי (ולכן, אני מנסה לשאול שוב)- במידה ואין נזק נראה כרגע (טרם עשיתי בדיקת SPECT לצורך מיפוי עצמות)- ולאור בעית השחיקה שקיימת כבר 16 שנה (דהיינו, עוד טרם הנפילה)- מה הסיכוי שיתפתח נזק בעתיד? במילים אחרות: מה הסיכוי, שמצב השחיקה בברך יתדרדר בעתיד בעקבות הנפילה? שוב, תודה רבה רבה על התיחסותך המהירה והמפורטת.

10/05/2007 | 06:33 | מאת: ד"ר איתי פניכל

נועה שלום מצב של "שחיקת" סחוס לא קיים בד"כ אצל אנשים צעירים , ולכן הפגיעה החדשה כנראה שאין לה שום משמעות על החמרת "שחיקת" הסחוס בהצלחה דר איתי פניכל מומחה בכירורגיה אורטופדית מרכז רפואי רבין, קמפוס בלינסון

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים