MRI או מיפוי עצמות ?

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

09/05/2007 | 16:35 | מאת: אורי

נפילה בברך אחרי אולטראסאונד וצילום תקינים. האם יש יתראון במיפוי עצמות? האם לא כדאי לעשות MRI ישר? (העלות לא רלוונטית). תודה.

10/05/2007 | 06:17 | מאת: ד"ר איתי פניכל

אורי שלום האבחנה של פגיעת ברך היא בראש ובראשונה אבחנה לפי בדיקה גופנית. מבחינת בדיקות ההדמיה באופן מאוד כללי, MRI מדגים פגיעות רצועות ומניסקוסים בצורה טובה, ומיפוי SPECT יכול לתת אינפורמציה על נזק סחוסי או מניסקאלי בהצלחה דר איתי פניכל מומחה בכירורגיה אורטופדית מרכז רפואי רבין, קמפוס בלינסון

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים