בריחה של הברך לאחר שחזור ACL

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

09/05/2024 | 20:17 | מאת: ORI

הי, רציתי לדעת אם זה נשמע תקין, לפני כשלושה חודשים עברתי ניתוח לשחזור ACL, אני עדיין מתקשה בהליכה, הליכה של כמה דקות גורמת לי לכאבים בברך שיכולים להתמשך יום שלם ולפעמים יותר. וכשאני הולך הליכה מהירה הברך בורחת מהמקום, הרגשה כאילו היא מחליקה קדימה וזה גורם לכאבים חזקים. מבחן לחמן שלילי. האם זה תקין? האם מבחן לחמן שלילי אומר שהברך 100% יציבה, או שיש פעמים שהתוצאה לא משקפת את המצב של הברך? האם יש סיבה לדאוג שהניתוח לא הלך טוב או שהשתל לא מונח טוב? ואילו עוד סיבות יכולות לגרום לבריחה של הברך? תודה רבה.

שלום, מבחן לחמן שלילי מראה שהברך יציבה אך לעתים הבדיקה הגופנית לא תמיד משקפת את המציאות. לעיתים התחושת חוסר יציבות קשורה לחולשת שרירים בתהליך הראשוני של השיקום מהניתוח אך לאחר הערכת מנתח ניתן לשקול MRI חוזר להערכת השתל, שלימותו ומיקומו. בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים