טיפול בחומצה היאלרונית לשחיקת סחוס בברך

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

12/02/2024 | 00:54 | מאת: יעל

שלום מבוגרת (ברקע יתר לח"ד, סכרת, וירידה בתפקוד כלייתי), עם כאב בברכיים מזה שנים עם החמרה משמעותית לאחרונה, בצילום רנטגן נראה שחיקה ניכרת, אך בכל זאת בבדיקה פיזית לא התרשם שיש מקום לניתוח, והמליץ על פיזיותרפיה והליכות על בסיס יומי על אף הכאב בהליכה. כ"כ אמר שיש אופציה לנסות זריקה סינוויסק פעם בשנה. האם בדיקה פיזית וצילום רנטגן מספיקים או שמקובל לעשות גם הדמיה של MRI וכדו'? הליכה כשיש שחיקת סחוסים ניכרת אינה מחמירה את המצב וזה רק עניין של כאב? האם זריקה סינוויסק יעילה ומצדיקה את המחיר (זה עולה לאחר השתתפות הקופה 1400 לכל ברך) ? והאם היא עשויה מהחי (לעומת ארטריז שכנראה גם יותר זולה משמעותית)? א"כ האם יש לחשוש מתגובה אלרגית? תודה רבה

שלום, אנסה לענות על כל השאלות: האם בדיקה פיזית וצילום רנטגן מספיקים או שמקובל לעשות גם הדמיה של MRI וכדו'? בדיקה גופנית וצילום מספיקים לאבחנה של שחיקה סחוסית ברוב המקרים הליכה כשיש שחיקת סחוסים ניכרת אינה מחמירה את המצב וזה רק עניין של כאב? לא אינה מחמירה את במצב. האם זריקה סינוויסק יעילה ומצדיקה את המחיר (זה עולה לאחר השתתפות הקופה 1400 לכל ברך) ? לא מבין את השאלה לכל טיפול רפואי יש סיכויי הצלחה . קשה לדעת מה הסיכויים והאם היא עשויה מהחי (לעומת ארטריז שכנראה גם יותר זולה משמעותית)? א"כ האם יש לחשוש מתגובה אלרגית? אין הבדל מנסיוני . בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים