מיפוי עצמות / מפרקים ספקט SPECT לברכיים

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

27/07/2023 | 17:14 | מאת: בנימין

שלום בן 48 כאב בברכיים במדרגות, לעיתים רחוקות גם בהליכה. כ"כ בברך ימין יש קליק בתנועות מסוימות. האורטופד הפנה אותי לצילום רנטגן ברכיים 4 מנחים. וכן למיפוי עצמות ספקט. ונתן הפניה לאורטופד ברכיים. האם צילום רנטגן מספיק בשביל ההתחלה? במה תורם מיפוי הספקט לבעיות בברכיים? הוא יכול לזהות בעיות במפרק עצמו, מיניסקוס, סחוס וכדו'.? אם הוא לא ממש תורם לבעיות סביב הברך, אולי כדאי להסתפק בשלב ראשון בצילום רנטגן ועם זה להגיע למומחה ברכיים שיחליט על המשך הבירור וההדמייה המתאימה? תודה רבה

שלום, כן ניתן לבצע רק צילומי ברכיים ורק לאחר בדיקת אורתופד ברך ניתן להתקדם לבדיקה יותר ספיציפית אם יש צורך בברכה ,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים