סיוע בפיענוח והבנה של בדיקת MRI בברך

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

19/07/2023 | 14:56 | מאת: הכל דבש

אני בן 64, ובמשך שנים עשקתי בריצות ארוכות. הפסקתי לפני מספר חודשים בשל 2 פריצות דיסק. בשבועות האחרונים סובל מכאבים בעוצמה משתנה בברכך, כשכל הרגל נפוחה וקושי בנשיאת משקל או סיבוב הגוף ללא הזזת כך הרגל. נשלחתי לבדיקת MRI שמיד אפרט את תוצאותיה, אולם התור הבא לאורתופד בכללית הוא רק בעוד חודש ומעלה, ואני מתלבט מה נכון לעשות. להלן התוצאות: הבדיקה בוצעה בטכניקות שונות בשקלול 2T 1,T במישור אקסיאלי, סגיטלי וקורונלי. הבדיקה בוצעה לבירור כאבים בברך. כמות מוגברת במידה בינונית של נוזל בברך. קרע לאורך שול תחתון בגוף מניסקוס מדיאלי. פרגמנט מניסקאלי מנותק חלקית באזור אינטר-קונדילרי מדיאלי אחורי. מניסקוס לטרלי בעל צורה וסיגנל שמורים. .קרע ללא LCL -ו ACL, PCL, MCL גיד הפיקה וגיד הקוודריצפס תקינים. במדור פטלו-פמורלי הסחוסים שמורים והרטינקולום תקין. לסיכום: קרע מניסקוס מדיאלי עם פרגמנט מנותק חלקית. אודה מאוד להכוונה

שלום, מדובר בקרע ברקמה שנמצאת בין עצמות הירך והשוק. חלק מהתפקיד שלה זה בלימת זעזועים ולעיתים נקרעת וגורמת לכאב מגבלה ונעילות. טיפול יכולים להיות פיזיותרפיה זריקות מקבע ברך וזמן או ניתוח לבצע בו ניתוח ארתרוסקופי לטיפול במניסקוס. בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים