בדיקת הדמיה של ירכיים

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

16/07/2023 | 01:46 | מאת: מרדכי

שלום האם בדיקת הדמיית MRI של הירכיים (לא ארתרוגרפיה) שנעשה לבירור בעיות בירכיים מדגימה גם את עמוד שדרה תחתון? אם יש בעיות וכאבים בגב תחתון יראו משהו בMRI ירכיים או שזה לא מכסה את האזור הזה בכלל? וככל שלמישהו יש כאבי גב תחתון על רקע מחלת פרקים דלקתית SIJ זה משהו שיראו בMRI ירכיים גם ללא הדמיית עמוד שדרה מותני? תודה

שלום , האם בדיקת הדמיית MRI של הירכיים (לא ארתרוגרפיה) שנעשה לבירור בעיות בירכיים מדגימה גם את עמוד שדרה תחתון? לא אם יש בעיות וכאבים בגב תחתון יראו משהו בMRI ירכיים או שזה לא מכסה את האזור הזה בכלל? לא רואים חוץ מהירכיים וככל שלמישהו יש כאבי גב תחתון על רקע מחלת פרקים דלקתית SIJ זה משהו שיראו בMRI ירכיים גם ללא הדמיית עמוד שדרה מותני? לפעמים חותכים את הבדיקה ולא רואים את SIJ לפעמים ניתן לראות מעט

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים