שחיקת סחוס בפטלה טרוכלואה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

05/07/2023 | 23:26 | מאת: דניאל

שלום דוקטור בן 40 , גובה 180 , משקל88 ביצעתי 2 בדיקות MRI ברכיים עקב כאבים ונפיחות אחרי כדורגל, בטווח של שנה. בבדיקה הראשונה הבדיקה בוצעה בטכניקות שונות בשקלול 2T 1,T במישור אקסיאלי, סגיטלי וקורונלי. הבדיקה בוצעה לבירור כאבים. חשד ל- AVN. סיגנל לשד עצם תקין. ללא עדות ל- AVN. כמות מוגברת במידה בינונית של נוזל בברך. מניסקים בעלי צורה וסיגנל שמורים. .תקינים LCL -ו ACL, PCL, MCL גיד הפיקה וגיד הקוודריצפס תקינים. פגם סחוסי דרגה 4 עם אזור של דלמינציה בטרוכליאה מדיאלית באורך כ- 5 מ"מ. הרטינקולום שמור. לסיכום: פגם סחוסי בטרוכליאה. ריבוי נוזל תוך מפרקי. להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך שמאל: הבדיקה בוצעה בטכניקות שונות בשקלול 2T 1,T במישור אקסיאלי, סגיטלי וקורונלי. הבדיקה בוצעה בחשד לכונדרומטוזיס בברך. כמות מעט מוגברת של נוזל בברך. .תקינים LCL -ו ACL, PCL, MCL מניסקים בעלי צורה וסיגנל שמורים. גיד הפיקה וגיד הקוודריצפס תקינים. פגמים סחוסיים בעובי חלקי בטרוכליאה. הרטינקולום שמור. לא זוהו פרגמנטים חופשיים תוך מפרקי. לסיכום: פגמים סחוסיים בטרוכליאה. בבדיקה השנייה בברך ימין בלבד , כי רוב הכאב והנפיחות מגיע משם, הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE בשקלול PD 2,T 1,T במישור סאגיטלי, אקסיאלי וקורונלי. בוצעה השוואה לבדיקה קודמת מ- .4/8/2022 .1 אין עדות לשינויים מלשד המבנים הגרמיים. .2 בגומה האחורית הודגמה ציסטה על שם בייקר. במפרק פטלו פמורלי הודגם פגם סחוס מפרקי בטרוכלאה בגודל כ- 15 מ"מ - גדל משמעותית בהשוואה לבדיקה קודמת. .3 הרצועות הצולבות ללא שינויים פתולוגיים. .4 אין לראות שינויים בגידים קוואדריצפס ופטלרי. .5 הרצועות הקולטרליות ללא שינויים פתולוגים. .6 מניסקוס מדיאלי ולטרלי ללא שינויים פתולוגיים. .7 הודגם מעט נוזל יתר במפרק ובבורסה. בסיכום: פגם סחוס מפרקי בטרוכלאה - ממצא ידוע, בהחמרה בהשוואה לבדיקה קודמת. השאלה 1. האם הסחוס יכול להבריא במידה וילך עם מייצב ברך ויכוון את זה שהברך לא תרד מתחת ל 60 מעלות 2. האם חומצה הילוראונית תעזור ? 3. קצת מתקשה להבין, השחיקה שלי בסחוס , זו שחיקה מהעובי של הסחוס?! לדוגמא, אם הסחוס מהתחלה 20 מ"מ ואצלי נשחק 15 ממ, זאת אומרת שעובי הסחוס שלי כרגע 5 ממ? או שהשחיקה 15 ממ בשטח הסחוס?! במילים אחרות האם כבר העצם חשופה ולא ניתן לריפוי? מלבד ניתוח שאני לא מעוניין כרגע. ושאלה אחרונה, האם אוכל לחזור לשחק כדורגל מתישהו? כמובן מדובר בכדורגל חובבני אבל פעם בשבוע למשך שעתיים.. ואם לא כדורגל האם אפשר ללכת לאיגרוף? פעם לפני המון שנים התאמנתי מעט. סליחה שזה ארוך

שלום דניאל, 1. לא 2. ייתכן וזריקות חומצה היאלורונית יכולות להקל את הכאבים. האפקט משתנה בין מטופלים 3. העובי של הסחוס פגום , לא בהכרח עד העצם 4. תוכל לבצע פעילות גופנית , פעילות שכוללת קפיצות ריצות אורכות וניתורים יגרום להחמרה בשחיקה בכדי לקבל תשובה שלמה יש להיבדק ע"י אורתופד ספורט ואז להחליט. בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים