Mri אחרי פריקת כתף שנייה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

15/06/2023 | 13:24 | מאת: שם בדוי

שלום רב, לאחר פריקת כתף שנייה כתוצאה מכדורסל. אחרי פריקה ראשונה שיחקתי 7 שנים כדורסל עד לפריקה השנייה שהתבצעה כתוצאה מחבלה. תוצאת הmri היא : האקרומיו-קלביקולרי נראה עם שינויים היפרטרופים ובצקת בהיקפו. ללא אוסטאופיט באספקט לטרלי תחתון של האקרומיון. אקרומיון מסוג II . גיד הסופרא-ספינטוס נראה תקין ללא קרע או סימני טנדינוזיס. גיד האינפרא-ספינטוס תקין. גיד הסובסקפולריס תקין. מסת שרירי השרוול המסובב שמורה ללא שינוי שומני בשרירים. גיד הביצפס נראה בחריצו, המשכי. הלאברום העליון נראה תקין ללא עדות לקרע SLAP . נראית בצקת באספקט האחורי עליון לטרלי של ראש ההומרוס עם דחיסה קלה של העצם בסמוך. אורך איזור הדחיסה כ1.4 ס"מ ועומקה כ-20 מ"מ מתאימה לשבר היל-זקס קטן. קרע חלקי קטן בלאברום הקדמי בחלקו התחתון ללא נתק שלם ללא דחיקת לאברום. ללא קרע בקפסולה. הגלנואיד נראה שלם ללא חסר גרמי. הסחוס הגלנו-הומרלי שמור. לסיכום: נזק משני לפריקה הכולל שבר היל-זקס קטן ונגע בנקרט קטן של הרקמה הרכה. ללא נגע בנקרט גרמי. האם זה נחשב פגיעה משמעותית? האם מצריך ניתוח או טיפול שמרני? בהנחה שאני רוצה לחזור לפעילות ברמה בסיסית בלבד או למשחק בעצימות נמוכה תודה

שלום תלוי מה גילך ככל שהגיל יותר צעיר הייתי ממליץ על ניתוח , מעל גיל 40 תלוי מה המגבלה שלך ולאיזה פעילות אתה רוצה לחזור וכמה סבלנות יש לך לבצע פיזיותרפיה . בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים