קרע בלברום - מה ההשלכות של חוסר טיפול?

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

17/05/2023 | 00:19 | מאת: אלעד

שלום, לאחר כאבים והרגשת מגבלת תנועה בכתף אורטופד מומחה כתף הפנה אותי לבדיקת MRI עם חומר ניגוד. באיבחון של תוצאות הבדיקה האורטופד זיהה "קרע בלברום קדמי תחתון ונזק היל זקס" המלצות הטיפול שלו הם ניתוח arthroscopic capsular labral reconstruction pemplissage אני התחלתי לחפש מאמרים אקדמאיים רפואיים וראיתי שיש כמה מאמרים שמציינים כי ניתוח כזה, על אף סיכויי הצלחה גבוהים, לא מבטיח חזרה מלאה לתפקוד[1]. לכן, רציתי לדעת מהם ההשלכות לטווח הקצר והארוך של נזק כזה אם אחליט לא לעבור את הניתוח? האם הניתוח הזה מומלץ כטיפול? האם יש מקום לטיפול שמרני? תודה רבה [1] American Orthopedic Society for Sports Medicine’s Annual Meeting, 2012

שלום אלעד, קשה מאוד להעריך את כל השאלות שלך ללא בדיקה גופנית שאני מבצע , מעבר על הMRI ואז ניתן לשבת ולדבר על סיכונים וסיבוכים , טיפול שמרני מול ניתוחי. לכן כל מקרה לגופו ותמיד יש מקרים לכאן ולכאן. בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים