קרע ברצועה צולבת - חלקי או מלא?

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

10/05/2023 | 17:04 | מאת: לירן

שלום רב, בתחילת ינואר נפצעתי בברך במהלך משחק כדורגל, לאחר דריכה לא טובה ושמיעת רעש של קרע. בפענוח MRI נרשם "קרע של ACL" הגעתי למומחה עם הדיסק והוא אמר שיש קרע מלא והמליץ על ניתוח אם אני רוצה לחזור לספורט. והיום כעבור שלושה חודשים פגשתי מומחה אחר עם הדיסק, והוא אמר שזה נראה כמו קרע חלקי כי הוא רואה בהדמיה סיב במיקום של הרצועה. השאלה כיצד אני יכול לדעת בוודאות? אם מדובר בקרע חלקי זה אומר שיהיה ניתן לראות זאת בבירור ב-MRI נוסף אם אעשה בעוד מספר חודשים? המון תודה

שלום, ההחלטה בדרך כלל הינה על סמך שקלול מספר גורמים ( גיל ספורט ממצאים בבדיקה הגופנית ו בבדיקות ההדמיה ) לא תמיד הMRI חד משמעי. לכן בכדי שתקבל תשובה צריך לעבור את כל זה ואז להחליט. ולזכור תמיד יש מקרים אפורים שהרופאים חלוקים לגבי ההחלטה בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים