תת פריקת כתף/פריקה חלקית

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

28/04/2023 | 13:35 | מאת: משה

היי שלום רב. אני בן 28, לפני שלושה ימים הייתה לי ביד שמאל תת פריקת כתף פעם ראשונה בחיים בעקבות היאבקות. שמעתי והרגשתי את הכתף יוצאת מעט ומיד נכנסת בחזרה. יש לי רגישות וכאב בתנועות מסויימות. בינתיים היד במנוחה ואתחיל פיזיותרפיה בימים הקרובים. יש לי כמה שאלות: 1.קראתי שבפריקת כתף מלאה הסיכוי לפריקה חוזרת הוא בין 70%-90%. האם גם בתת פריקת כתף/פריקה חלקית הסיכויים לפריקת כתף חוזרת גבוהים כמו בפריקה מלאה? מה הסיכוי באחוזים? 2.האם בתת פריקה נעשה נזק כמו בפריקה מלאה? 3.האם החלמת הכתף מתת פריקה מהירה יותר מפריקה מלאה? אודה אם תוכל להשיב על כל סעיף בנפרד. תודה רבה משה

שלום משה 1. האחוזים שרשמת בעיקר נכונים לגילאים יותר צעירים (סביב ה16 ) הסיכוי בגילך לפריקה נוספת נמוך יותר 2. הגיונית הפגיעה בתת פריקה הינה קלה יותר אך כל מקרה לגופו 3. אין לזה חוקיות , זה משתנה ממטופל לאחר . בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים