טיפול בקרע בכתף לאחר תשובת MRI

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

16/03/2023 | 00:37 | מאת: אריאל

שלום רב ד"ר, אשמח לעצתך. בן 26, ספורטאי פעיל, (אגרוף, טריאתלון, חדר כושר) לפני כ5 חודשים בצעתי אימון אגרוף בו באחד האגרופים הרגשתי פגיעה קלה בתוך כתף עם כאב קל בלבד, מיד לאחריו ביצעתי אימון משקולות שהיה עם כאב קל בלבד ולא ייחסתי לזה יותר מידי חשיבות.. יום למחרת קמתי עם כאבים חזקים והגבלת טווח תנועה בכתף שנמשכו כחודש, ביצעתי פיזיותרפיה באופן עצמאי וחזרה הדרגתית לאימונים, כיום הגבלה מינורית בטווח תנועה (5-10 מעלות בכל התנועות) ללא כאבים (רק לעיתים נדירות) וכוח כמו לפני הפציעה. הדבר היחידי שמפריע לי הוא שבכל תנועה שהיד מושטת קדימה (כמו לדוגמא שמושיטים יד לקחת דברים, לפתוח דלת או מגירות וכו') אני מרגיש ושומע התנגשות לא נעימה בכתף. קיבלתי את תוצאות הMRI ארתרוגרפיה: סיכום: קרע עם ניתוק של בסיס הלברום הקדמי עליון. קרע של ה MGHL. הרחבה של מפרק אקרומיו-קלביקולרי, עד כ-7 מ"מ. ללא קרעים בגידי השרוול המסובב. שאלתי האם בהיתנן התשובות והתסמינים שלי אין מניעה לבצע ניתוח לתיקון, או שאפשר איכשהו לפתור את הבעיה (שהיא בגדול רק הקליקים האלה) בגישה שמרנית ופיזיותרפיה משמעותית? שכן אני חרד מלבצע ניתוח משמעותי בכתף בגיל צעיר שיוכל להשפיע לבאות.. ועוד משהו - להערכתי הלא מבוססת הקרע בלברום קיים כבר הרבה מאוד שנים, כי הבדיקות שיוצאות חיוביות ומעידות על החוסר יציבות - הרגשתי את אותו חוסר יציבות כבר הרבה מאוד שנים (היו לי פריקות כתף בילדות) אבל הוא לא הפריע לי יותר מידי... מה שמפריע לי אלו רק הקליקים באזור הACJ, האם ניתן להסיק מה הבעיה שגורמת להם לפי זה ולפי הממצאים? תודה רבה לך

שלום, האפשרות הניתוחית תלויה בך בעקרון. אם יש לך מספיק סבלות ניתן לטפל בפיזיותרפיה וחיזוקים למשך 3-4 חודשים במידה ולא חל שיפור ואתה מאוד מוגבל בפעילות שתרצה לעשות אז ממליץ על ניתוח לקחת בחשבון שחזרה לספורט שלך מניתוח שכזה לוקחת בערך 3-4 חודשים בברכה ,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים