פציעה רצועה צולבת קדמית

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

01/03/2023 | 19:00 | מאת: בר

לפני חודש שיחקתי כדורגל ולקראת סוף המשחק התחילה לכאוב לי הברך בעת יישור וכיווץ הארבע ראשי, המשכתי לשחק ובסוף המשחק צלעתי. יום לאחר מכן הברך כאבה מאוד וכמעט ולא הצלחתי ללכת, לא הייתה נפיחות משמעותית או סימנים של דלקת. כיום לאחר חודש ו3 חוות דעת מרופאים שאמרו לי שאין לי מה לדאוג והכול בסדר, קיבלתי תוצאות mri שעשיתי וזה הסיכום: ייתכן acl strain קרע חלקי? בשליש הפרוקסימלי ואמצעי של הACL .ללא הדגמת bone contusion אין עדות לנזק מניסקלי או שטח סחוס הברך. PATELA BAJA.ללא שינויים OA פמורו פטלרי בולטי. עד התוצאות עשיתי תרגילים לרגליים כמו סקוואטים ולאנצים בלי כאבים משמעותיים בעת הפעילות וגם גלשתי סקי במשך 4 ימים, עם כאבים בתנועות ספציפיות. אני ספורטאי פעיל מאוד (כדורגל, כדורסל, סקי) ורציתי לדעת אם המקרה שלי דורש התערבות כירוגית או טיפול שמרני? והאם יש להמשיך לעסוק בפעילות שלא כרוכה בכאב או כאב יחסית חלש?

שלום , לפי התיאור ותוצאות הMRI ישנו סיכוי טוב שעם שיקום טוב ופיזיותרפיה רצינית הברך תהיה בסדר. במידה ולא תמיד ניתן לעבור ארתרוסקופיה של הברך גם לאבחן יותר מדיויק וגם לטפל בבעיה במידה ותימצא

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים