בצקת לשדית בברך לבת 15.5 רקדנית

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

07/02/2023 | 13:12 | מאת: רונית

דר יקר שלום וברכה, אשמח לעזרה . הבת שלי רקדנית מגיל 5 היום בת 15.5 שתהיה בריאה ורוקדת כ25 שעות בשבוע בממוצע. לפני כשלושה חודשים החלו כאבים בברך ימין באזור שמתחת לפיקה. ביצענו צילום mri ושם אובחנה בצקת לשדית בברך הרדיולוגית גם כתבה שיש לשלול כל מיני תהליכים . בהוראת הרופא ביצענו גם בדיקת דם ויצאה תקינה ברוך השם. השאלה- עד מתי הכאבים אמורים להימשך? היא כבר שלושה שבועות עם קביים ושאלה נוספת הרדיולוגית שרצתה לעשות אבחנה מבדלת לתהליכים , האם זאת פרוצדורה שעושים לכולם? לכל מי שיש בצקת? או שמא ראתה משהו בצילום mri? תודה רבה !

07/02/2023 | 13:16 | מאת: רונית

דר יקר שלום וברכה, אשמח לעזרה . הבת שלי רקדנית מגיל 5 היום בת 15.5 שתהיה בריאה ורוקדת כ25 שעות בשבוע בממוצע. לפני כשלושה חודשים החלו כאבים בברך ימין באזור שמתחת לפיקה. ביצענו צילום mri ושם אובחנה בצקת לשדית בברך הרדיולוגית גם כתבה שיש לשלול כל מיני תהליכים . בהוראת הרופא ביצענו גם בדיקת דם ויצאה תקינה ברוך השם. הרופא ביקש להיות 6 שבועות עם קביים והיא עושה הידרותרפיה פעמיים בשבוע(חוזרת כאובה) השאלה- עד מתי הכאבים אמורים להימשך? היא כבר שלושה שבועות עם קביים ושאלה נוספת הרדיולוגית שרצתה לעשות אבחנה מבדלת לתהליכים , האם זאת פרוצדורה שעושים לכולם? לכל מי שיש בצקת? או שמא ראתה משהו בצילום mri? תודה רבה על העזרה! תבורך!

שלום, בצקת לשדית יכלה להיות במספר מקומות בברך השאלה לאיזה אבחנה הבצקת מתאימה לכן יש צורך שאורתופד ספורט יבדוק אותה ויתבונן בMRI לפי זה ניתן להתאים את הטיפול בברכה,

27/02/2023 | 17:01 | מאת: רונית

תודה דוקטור. מתי הכאבים האלה אמורים לעבור?

27/02/2023 | 17:20 | מאת: רונית גור

כתוב בבדיקה בצקת לשדית בטיביה המקורבת LTP

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים