MRI ברך קרע גדול במיניסקוס ועוד מימצאים

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

28/01/2023 | 17:50 | מאת: נישה

לפורום מרכז רבין שלום רב אני בת 79 עם כאבים חזקים בברך שמאל. קושי בקימה מכסא וישיבה, קושי בעליה במדרגות ובירידה , וקושי לכופף את הברך. מאחר והתור אצל הרופא הוא בעוד שבועיים ימים, מצ"ב את הכתוב בMRI כדלהלן:בMRIנראים שנויים ניכרים במדור הלטרלי של הברך. אובדן שלם של סחוס המפרק בהיקף המדור שנויים תת קורטיקלים ואוסטאופיטים גדולים בהיקף המדור. קרע גדול עם חסר רקמה כמעט שלם במיניסקוס הלטרלי, קרע דגנרטיבי אופקי בקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי, שנויים שחיקתיים בינוניים בהיקף המדור המדיאלי עם חוסר סדירות בסחוס המפרק ואוסתיאופיטים בהיקף המדור. עבוי ניכר וחוסר סדירות בACL במהלך הרצועה עם ציסטות קטנות בחלקה המקורב. מתאים לקרע תת מלא, ניוון מוקואידי לגנגליון של הציסטה. חוסר סדירות עם אות גבוה במהלך PCL ככל הנראה קרע חלק משמעותי עם ניוון מוקואידי ברצועה זו. הרצועות הצדדיות תקינות. חוסד סדירות ללא איזורי קרע לכל העובי בסחוס הפיקה בעיקר בחוד. סחוס הטרוכלאה מעט בלתי סדיר ללא קרע גידי מנגנון היישור תקינים. נוזל מוגבר עם משקע בתוכו בחלל המפרק. ציסטה בייקר קטנה. ברצוני לברר האם זה ניתוח של רופא ספורט או החלפת ברך של רופא מיפרקים. סליחה על הכתוב הארוך. בתודה נישה

שלום, רופא החלפת מפרקים בברכה,

05/02/2023 | 18:27 | מאת: קרע גדול במיניסקוב

דר כתאנה שלום רב ידוע לי שעלילעשותניתוח החלפת ברך, אולם מה עןשים עם הקרע הגדול במיניסקוס ושאר הלקויים בmri אודה לתשובתך והסבריך תודה נישה

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים