קרע בפלנטריס או קרע בתאומים

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

22/04/2022 | 20:31 | מאת: רוכבת אופניים

בעקבות עצירה חרום תוך כדי והורדת רגל הרגשתי מתיחה וכאב חד בשוק , לא היה שטף דם אחרי , באולטרסאונד נאמר קרע של 42 מ״מ בתאומים באספקט הלטרלי , אורתופד שראה את סיכום האולטרסאונד ובדק פיזית קבע שזה קרע מלא של הפלנטריס ואין צורך בפיזיותרפיה , אני ספורטאית וחשוב לי לדעת כדי למנוע קרע חוזר בעתיד אם זה אכן התאומים , כיצד ניתן להבחין בן השניים?

ניתן לגשת למומחה אולטראסאונד של השלד אז תקבלי תשובה ברורה יותר כדי להתגבר על הקרע ולהוריד סיכוי פציעה חוזרת עלייך לבצע פיזיותרפיה לשיקום השריר ועלייך לבצע בדיקות דם מקיפות כי קרעים מסוג סה יכולים להעיד על בעיה במטבוליזם לפעמים בברכה ,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים