כאבי ברכיים שלא חולפים

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

19/04/2022 | 14:48 | מאת: לידן

אני סובל מכאבי ברכיים כבר קרוב לשנתיים. לא כאבים קשים, אך כן מגבילים אותי בביצוע פעילות ספורטיבית, וגם הכאב שמופיע לאחר הפעילות הספורטיבית מפריע בפעולות יומיומיות. אציין שאני מתאמן בחדר כושר ומשחק פעם בשבוע כדורסל או טניס. לפני שנתיים התחלתי לבצע אימוני כושר בבית בגלל הקורונה. מבחינת תרגילי רגליים עשיתי לאנצים וסקווטים עם משקולות(לא משקלים מוגזמים), מהתקופה הזו החלו לי כאבי הברכיים, לכן יכול להיות שיש קשר לאימונים שעשיתי בבית. בכל אופן הלכתי לאורתופד פעמיים ונאמר לי שיש לי כאבים שכיחים שיש להמון ספורטאים בטווח הגילאים 22-25 ושאין הסבר לכאבים והם לא נובעים מאיזשהו משהו שעשיתי ושהם יעברו מעצמם. העניין הוא שהכאב לא עובר. ניסיתי פיזותרופיה למשך לא מעט זמן, מקפיד על אימון רגליים קל מאוד כדי לחזק את איזור הברך ואת הרגליים אבל לא להעמיס, מקפיד על עיסוי גליל לרגליים(בהמלצת הפיזותרפיסטית) כבר כמה חודשים. אציין גם שעשיתי צילום ואולטרסאונד שלא הראו שום דבר חריג. לאחר כמה חודשי מנוחה מפעילות אירובית ותחושת שיפור ורגיעה בכאבי הברכיים, אתמול שיחקתי טניס ומהרגע הראשון הרגשתי את הכאבים ואת ההגבלה בביצוע פעולות, וגם יום לאחר המשחק עדיין אני סובל מכאבים בינוניים שמגבילים אותי ומפריעים לי בביצוע פעולות כמו ישיבה ועליה במדרגות. הכאב הוא בעיקר בפיקה, בחלק הקדמי של הברך. אשמח לעזרה ולהכוונה איך אני יכול לשפר את המצב ואת תחושת חוסר האונים.

שלום, בדיקת mri תוכל לסייע לנו להגיע לאבחנה לאחר הבדיקה גש למומחה ברך בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים