קרע מניסקוס מדיאלי וכאבי מפרקים

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

04/02/2022 | 16:24 | מאת: ספיר

שלום, אני בת 22 הייתי מתאמנת כ-5 פעמים בשבוע בחדר כושר בעיקר אימוני רגליים כתוצאה מכך סובלת מעל חצי שנה מכאבי ברכיים שהולכים ומחמירים, לאחר שעברתי לאמן פלג גוף עליון החלו כאבים במרפקים שמקרינים מדי פעם לאמה ולכף יד(כאב שיורד עם הזמן אך כל פעולה שאני עושה למשל כתיבה, הרמת שקיות מהסופר מחזירה את הכאב) הכאב לא ממוקד ומדי פעם הכאב הוא צובט. הפסקתי להתאמן לגמרי כי אין לי אפשרות אני סובלת אחרי אימון מכאבים לא מתאמנת 4 חודשים ,ביצעתי פיזותרפיה ולא עזר. בוצע MRI לברך שמאל נמצא קרע קרן אחורית במיניסקוס מדיאלי. ברך ימין לא נבדקה ,לאחר בדיקה אצל ראומטולוג שולל דלקת מפרקים. אשמח לדעת מה אוכל לעשות ,האם מומלץ לעשות ניתוח במיניסקוס ? וכיצד אפשר לטפל בכאבי המרפקים והברכיים? מלבד פיזותרפיה שלא עזרה ? בדיקות דם יצא : ESR 12 , rehumetid factor <15 אשמח לעצה כבר אבדתי ולא יודעת למי לפנות.

שלום, לפי ההסבר לא חושב שהקרע במניסקוס גורם לכל התופעות. תבדקי רמת ויטמנים מלחים ואלקטרוליטים בגוף , ותנסי לחזור בהדרגה ללא עומס רב לחד״כ . אם חוזר שוב הכאב והבדיקות דם תקינות יש לשוב לבדיקה ראומטולוגית

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים